Ajankohtaista

Kansainv?linen barometri: Opiskelukokemus Jyv?skyl?n yliopistossa maailman parhaimmistoa

竟博 www.cclhjd.com Kansainv?lisen International Student Barometer -kyselytutkimuksen (ISB) mukaan Jyv?skyl?n yliopiston ulkomaalaiset opiskelijat ovat eritt?in tyytyv?isi? opintoihinsa yliopistossa ja el?m??ns? Jyv?skyl?ss?.??

Runsas enemmist? eli 90,3 % kyselyyn vastanneista yliopiston ulkomaalaisista opiskelijoista on tyytyv?isi? opiskelukokemukseensa ja per?ti 94,5 % suosittelisi yliopistoa opiskelupaikkana uusille hakijoille ja tuleville opiskelijoille.

- On ilahduttavaa n?hd?, ett? meill? on tutkitusti opintoihinsa ja el?m??ns? hyvin tyytyv?isi? ulkomaalaisia opiskelijoita. Tuloksissa n?kyy tarjoamamme koulutuksen korkea taso ja palveluidemme kehitt?misess? tehty pitk?j?nteinen ty?. Esimerkiksi se, miten otamme opiskelijat vastaan heid?n saapuessaan Jyv?skyl??n ja kampukselle on saanut erinomaiset arvosanat, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo. - Barometrin tulokset antavat meille my?s suuntaviivoja toiminnan kehitt?miseen. Vaikka ulkomaalaiset opiskelijat viihtyv?tkin meill? erinomaisesti, meill? on viel? kehitett?v?? heid?n ty?el?m?yhteyksien parantamisessa ja suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisessa, Laakso pohtii.?

Syyslukukaudella 2017 toteutettu ISB-kysely keskittyy opiskelijakokemuksen ja -tyytyv?isyyden mittaamiseen ja vertailuun nelj?ss? kategoriassa: oppiminen ja opetus, asuminen ja el?minen, opiskelun tukipalvelut sek? saapumispalvelut. Barometri antaa vertailutietoa yliopiston ulkomaalaisten opiskelijoiden kokemuksista ja tyytyv?isyydest? suhteessa muiden barometriin osallistuvien suomalaisten ja ulkomaisten korkeakoulujen opiskelijoiden kokemuksiin.

Oppimisen ja opetuksen sek? asumisen ja el?misen kategoriassa JYU:n opiskelijat antoivat kokemuksestaan parhaan kokonaisarvosanan Suomessa. Lis?ksi el?misess? kokonaisarvosana oli my?s kansainv?lisess? vertailussa paras. N?iss? kategorioissa mitataan opiskelijoiden tyytyv?isyytt? mm. opetuksen laatuun, opetus- ja opiskelutiloihin, monikulttuurisuuteen, asumiseen, elinkustannuksiin, el?misen mielekkyyteen sek? paikalliseen yhteiskuntaan integroitumiseen. JYU p?rj?si vertailussa hyvin my?s saapumiseen liittyviss? palveluissa, joissa opiskelijat olivat Suomen ja Euroopan tyytyv?isimpi?, ja maailmanlaajuisestikin arvioituna 8. tyytyv?isimpi?. Opiskelun tukipalveluissa JYU sijoittui Suomessa kolmanneksi ja kansainv?lisesti kymmenenneksi.

ISB-kyselyyn vastasi l?hes 110 000 opiskelijaa 120 korkeakoulusta ymp?ri maailmaa. Suomesta mukana oli 15 korkeakoulua ja yhteens? 6650 vastaajaa. Jyv?skyl?n yliopistosta vastaajia oli yhteens? 398 (vastausprosentti 38 %) ja kyselyyn osallistui niin vaihto-opiskelijoita kuin maisteri- ja tohtoriopiskelijoitakin. Tutkimuksen toteutti International Graduate Insight Group Ltd.

Lis?tietoja:
vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040?805 4024, marja-leena.laakso@www.cclhjd.com
kansainv?listymisp??llikk? Anna Gr?nlund,? anna.gronlund@www.cclhjd.com, p. 050 313 0401
Strateginen kehitt?minen, yliopistopalvelut, Jyv?skyl?n yliopisto

International Graduate Insight Group Ltd – International Student Barometer
https://www.i-graduate.org/

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,