Ajankohtaista

Aleksis Koski palkittiin parhaasta matematiikan alan v?it?skirjasta

竟博 www.cclhjd.com Rolf Nevanlinna -instituutin tukis??ti?n hallitus on palkinnut filosofian tohtori Aleksis Kosken parhaasta maassamme vuonna 2016 valmistuneesta matematiikan v?it?skirjasta. Koski ty?skentelee t?ll? hetkell? postdoc-tutkijana Jyv?skyl?n yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksella.

Aleksis Kosken v?it?skirja k?sittelee osittaisdifferentiaaliyht?l?it?, jotka ovat keskeinen aihepiiri niin matematiikan tutkimuksessa kuin eri luonnonilmi?it? kuvaavissa matemaattisissa malleissa. Kosken ty? vei erityisesti geometriseen analyysiin liittyvien osittaisdifferentiaaliyht?l?iden teoriaa huomattavasti eteenp?in. H?n selvitti aluksi sek? vektoriarvoisten ett? korkeamman kertaluvun Beltramin yht?l?iden ratkaisujen rakenteen, ja sen j?lkeen materiaalitieteiden ja matemaattisen fysiikan malleissa esiintyvien energia-integraalien minimoijien eritt?in vaikeita peruskysymyksi?.

N?it? teemoja Koski selvitti palkintoperustelujen mukaan menestyksellisesti, syv?llisesti ja omaper?isesti; v?it?skirja onkin poikkeuksellisen ansiokas.

Aleksis Koski v?itteli Helsingin yliopistossa tammikuussa 2016, ja h?nen ty?ns? ohjasi FiDiPro-professori Tadeusz Iwaniec. V?it?skirjan otsikko oli Elliptic partial differential equations in geometric analysis and the calculus of variations.

Lis?tietoja

  • Tutkijatohtori Aleksis?Koski, Jyv?skyl?n yliopisto, matematiikan ja tilastotieteen laitos, aleksis.t.koski@www.cclhjd.com 040 8053421
  • professori Kari Astala, Aalto-yliopisto, matematiikan ja systeemianalyysin laitos, kari.astala@aalto.fi, 040 740 9436
  • professori Tadeusz Iwaniec, Syracuse University, Department of Mathematics, tiwaniec@syr.edu
kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,